Mój EL_DFC control
+2
legi
FreakyGaarA
6 posters
:: Naruto CCG :: DeckZONE
Strona 1 z 1
Mój EL_DFC control
Macie tu linka do spisu wraz z linkami do skanów kart w talii ^^
http://etcg.pl/forum/index.php?showtopic=6116&st=0#entry34372
Startegia: Ogólnie talia polega na kontroli stołu poprzez np.Ino i Inoichi lub ich platoon, ale takze na wyrzucaniu z gry typków poprzez uzywanie Naruto OLA czy Gaary TN wraz z Idate czy Ino lub Inoichi [by wrzucic platoon do gry], na koniec pieknie konczymy gre wbijając Pierwszego i kontolując czakre Nejim redukujemy przeciwnika po czym w naszej turze wykladamy dwie earth i jedną random na nasze chakre pole aby zagrac w ostatnim linku excharge of jutsu WS:Depp Forest Creation, i tym wygrac gre ^^'.
http://etcg.pl/forum/index.php?showtopic=6116&st=0#entry34372
Startegia: Ogólnie talia polega na kontroli stołu poprzez np.Ino i Inoichi lub ich platoon, ale takze na wyrzucaniu z gry typków poprzez uzywanie Naruto OLA czy Gaary TN wraz z Idate czy Ino lub Inoichi [by wrzucic platoon do gry], na koniec pieknie konczymy gre wbijając Pierwszego i kontolując czakre Nejim redukujemy przeciwnika po czym w naszej turze wykladamy dwie earth i jedną random na nasze chakre pole aby zagrac w ostatnim linku excharge of jutsu WS:Depp Forest Creation, i tym wygrac gre ^^'.
Ostatnio zmieniony przez dnia Czw Sty 10, 2008 11:40 am, w całości zmieniany 8 razy
Re: Mój EL_DFC control
kunai ssie, juz to wytestowalismy i dlaczego jest 4 naruto ???
legi- Genin
-
Liczba postów : 45
Humor : Chyba ktoś tu nie ma starej ...
Registration date : 31/10/2007
Prawda niestety kunai wcale nie działa tak super w tym decku a po za tym to naprawde fajny deck
Jasin- Ninja academy student
-
Liczba postów : 18
Humor : psss....szatan
Registration date : 26/10/2007
legi napisał:kunai ssie, juz to wytestowalismy i dlaczego jest 4 naruto ???
"BYŁO" czterech Naruto bo blędnie wystawilem na początku, pozatym Kunai nie ssie
Ostatnio zmieniony przez dnia Czw Sty 10, 2008 10:45 am, w całości zmieniany 1 raz
Jasin napisał:Prawda niestety kunai wcale nie działa tak super w tym decku a po za tym to naprawde fajny deck
Ok, moze super nie, ale trzeba dopelnic lightning'a, a paper bomb przynajmniej dla mnie, nie jest lepszy, bo po A jest drozszy, po B nie zawsze wyjdzie, nawet przy Nejim DBB, deck bardzo dobry, równy kontrolnej wodzie jak nie czasami lepszy...
Kunai daje DFC nieusuwalność... Jest tylko do tego i nie powinno się go oceniać pod innymi względami XD
Co byście woleli? Upewnić się, że skończysz w tej grze kolejkę czy zranić jednego Ninja przeciwnika? ^L^
Co byście woleli? Upewnić się, że skończysz w tej grze kolejkę czy zranić jednego Ninja przeciwnika? ^L^
Melcior- Genin
-
Liczba postów : 61
Job/hobbies : Manga, Anime, TCGs
Registration date : 04/11/2007
Melcior napisał:Kunai daje DFC nieusuwalność... Jest tylko do tego i nie powinno się go oceniać pod innymi względami XD
Dobre podejscie do sprawy, ale odrazu was ostrzegam, prosz ebez kłutni mi tutaj ^^'
Ja tez mysle ze kunai nie jest dobrym rozwiazaniem ;/ Poza tym zeby wrzucic niekontrowalne DFC musisz miec 2 konkretne karty na łapie i 4 chakry wg mnie to nie jest dobre rozw grac kunaiem. Wolal bym juz Paper Bomb xD
Hawryś- Genin
-
Liczba postów : 66
Job/hobbies : mmm...Like Snakes Dude xD
Registration date : 12/01/2008
Dobra rade Paper bomb jest naprawde dobrą kartą ale nie niezbędny w tym decku pomyślal bym raczej nad jakąs kontrą zamiast kunai
Jasin- Ninja academy student
-
Liczba postów : 18
Humor : psss....szatan
Registration date : 26/10/2007
To prawda ale bez Lee nie ma dobrych kontr z Lighting'a a z earth sa glownie kontry zeby nie mogli targetowac naszego teamu
Gorzej bedzie jezeli ktos gra np freedori albo freeunion...Wtedy disguise nie zdiala ;/
Gorzej bedzie jezeli ktos gra np freedori albo freeunion...Wtedy disguise nie zdiala ;/
Hawryś- Genin
-
Ok, moze super nie, ale trzeba dopelnic lightning'a, a paper bomb przynajmniej dla mnie, nie jest lepszy, bo po A jest drozszy, po B nie zawsze wyjdzie, nawet przy Nejim DBB, deck bardzo dobry, równy kontrolnej wodzie jak nie czasami lepszy...
Hmm... pomyslmy.... Nie dorowna controlnej wodzie bo nie ma ochrony DFC... Wystarczy ze nie masz kunai i ten dekc ssie... A jak masz to np Four Flames Formation i gg
Hawryś- Genin
-
Hawryś napisał:Ok, moze super nie, ale trzeba dopelnic lightning'a, a paper bomb przynajmniej dla mnie, nie jest lepszy, bo po A jest drozszy, po B nie zawsze wyjdzie, nawet przy Nejim DBB, deck bardzo dobry, równy kontrolnej wodzie jak nie czasami lepszy...
Hmm... pomyslmy.... Nie dorowna controlnej wodzie bo nie ma ochrony DFC... Wystarczy ze nie masz kunai i ten dekc ssie... A jak masz to np Four Flames Formation i gg
jasne wiesz co te twoje całe formacje nawet nie zostały by wykonane z powodu braku chakry, tly eci moge powiedziec bo naprawd enie mam ochoty sie klucic, pogral bys sobie z takim deckiem to bys zdanie szybko zmienil, ja niestety narazie takiego nie buduje,a le moze Legi ci zademonstruje
ehh hawryś... współczuje twoim rodzicom dfc jest jednym z najlepszych archetypowych decków....
A tak BTW. Gaara...obrazek wymiata
A tak BTW. Gaara...obrazek wymiata
legi- Genin
-
Dzieki legi xD Moze... Nie wiem nie gralem z tym deckiem ale zmienilem moj i mam bardzo duzo chakry jakiego chce koloru wiec zawsze bede mial na contre i zawsze bede mogl wystawic chakre
Co do obrazka to jest śmiechowy
Co do obrazka to jest śmiechowy
Hawryś- Genin
-
Oj panowie, na to sie mówi sygnatura xDDD, a co do talii to DFC i sexy gaara jak narazie są najbardziej grywalnym archetypami, szkoda tlyko że z raportów turniejowych i tak wynika to że Fire/Wind kutaja te dwa archetypy jak chcą , Narazie meta game w USA przynajmniej od 4 edycji jest zdecydowanie Fire splash any other.
szkoda... Ale da sie to przezyc xD
Hawryś- Genin
-
takie życie ;p ale to nie ameryka ;]
legi- Genin
-
W Polsce (Warszawie xD) są inne meta... ALe ogolnie Fire nie jest zlym symbolem
Hawryś- Genin
-
Hawryś napisał:W Polsce (Warszawie xD) są inne meta... ALe ogolnie Fire nie jest zlym symbolem
Tak apropo, to mój drogi, my mamy identyczne meta jak gracze w Stanach, sam sobie spójrz jakie tam grają teraz decki, water control, DFC [czyli earth splash other] no i czołowe fire splash other, najczesciej lightning lub wind tzw FREEdori [którym pogrywałem z sukcesem ja ], u nas tez jest taka gra >D, pomyśl chwile...
zgadzam sie, meta to samo, tylko niektorzy gracze wybitniejsi od tych w stanach xP
p.s. chlopaki zmiencie mi wy te zboczone sygnatury/avatary bo ja wam zaraz wielkiego oblesnego yaoica wstawie na cala strone forum, z pairingiem jakiego najbardziej na swiecie NIE chcielibyscie zobaczyc ;]
p.s. chlopaki zmiencie mi wy te zboczone sygnatury/avatary bo ja wam zaraz wielkiego oblesnego yaoica wstawie na cala strone forum, z pairingiem jakiego najbardziej na swiecie NIE chcielibyscie zobaczyc ;]
Nie dzieki ...
Mi tam sie podobają czego Ewa chcesz... hehe Ale avatara nie zdejmę...
A co do meta to nie ma sexy shootera ... jeszcze
Mi tam sie podobają czego Ewa chcesz... hehe Ale avatara nie zdejmę...
A co do meta to nie ma sexy shootera ... jeszcze
legi- Genin
-
:: Naruto CCG :: DeckZONE
Strona 1 z 1
Pozwolenia na tym forum: